Peace from Within

luni, octombrie 27, 2008

Ecureuil & Sunset  © Michel Lalonde

The moment you have in your heart this extraordinary thing called love and feel the depth, the delight, the ecstasy of it, you will discover that for you the world is transformed.
(Jiddu Krishnamurti)


Hugs, Shanti

8 comentarii:

Anonim spunea...

L-am autotestat. Merge. Sper să mergă și de la tine, să primesc și eu comentariul. Îmi aduc aminte de o poveste în care Krishna se traduce prin lumină din sanscrită. Christos înseamnă același lucru. Buddha este Iluminatul. Avem atâta lumina în noi și în jurul nostru. Renunțăm la a ne considera o diviziune și avem parte de întreg. Oare câți dintre noi simțim că Iubirea e Dumnezeu? O simplă translatare a mesajului lui Isus spus într-un cadru toraic: "Dumnezeu e Iubire". O translatare cât o trecerea din palidul intelect oferit de o minte dominantă dar fricoasă către sublimul simțurilor și al intuiției în care mintea ne e un servitor de nădejde. Doar un pas. Dar atât de greu de făcut. Iar apoi liniște și pace interioară. În perfectă armonie cu exteriorul. Pace interioară. Un apelativ fericit ai ales. Mă bucur. Și mi-ai stârnit curiozitatea de a explora și mai mult (sunt explorator și îmi place). Contul meu de gtalk e public, afișat în profilul meu. Al tău e undeva în eter (la adăpost între 2 molecule, una de pace, alta de interior). Hmmmmm, îmi sună a invitație (exploratorii uneori fac și pași mai îndrăzneți :D).

Aaaaa, super noul look al blogului lumii lui Shanti. Și văd că te-ai descurcat bine bine și cu partea tehnică. Braaaaaavo.

Shanti spunea...

esti profesor de stiinte esoterice? vad ca ai talent in a preda. eu nu am aceasta abilitate. eu sunt mai practica. ai terminat filosofia sau litere? oricum ceva stiinte umaniste. ai suflet de poet. taurii nu sunt chiar atat de sensibili iar dragonii nici atat. dragonii sunt puternici. sa fie asta o fateta a caracterului tau? sensibilitatea fatisa ingemanata cu puterea mintii din spatele ei? cred ca esti un diamant veritabil :)))

Anonim spunea...

Alunecos ....hmmmmm. Mă întreb pe care semnificație să o iau în considerare: pe cea de "pe care se alunecă ușor" sau pe cea de "care alunecă ușor"? O simplă prepoziție poate răsturna lumea către o altă dimensiune cognitivă. Sau și mai fain ... semnificația transilvană a cuvântului este "bălos" (auuuuuuch).

Și dacă îți spun că până și a preda poate fi ceva practic, bine plătit și cu un potențial de afacere foarte ridicat (comentariu strict limitat la conceptul practic utilitar al banilor)? Aștept "reply".

Nu, nici litere, nici filosofie. Dar da, științe umaniste. Îmi place jocul, te las să mai ghicești.

Și ca și tine și eu într-o noapte neagră m-am aplecat spre filosofia indiană. Mai mult chiar și pe practica aferentă. Mai ușor de interiorizat prin practică.

Și eu trec prin schimbări acum. Doar că am reușit să le transform într-un plăcut joc (Osho, "work as play" concept). Iar invitația mea de chat rămâne validă ... și da încăpățânarea taurului mă poate însoți în acest joc de explorare pe care simt că îl putem face împreună . Deja am învățat să întorc fațeta încăpățânarii pe celalaltă parte, cea a voinței.

Înțeleg efectele perioadei de examinare (trecut prin destule, și se pare că nu mă las). Și efectele sistemului .... dar ceva îmi spune că ești puternică. Probabil că și tu și eu am intrat pe tărâmul iubirii. Și deja știm că dacă o folosim ... putem răzbate într-un mod experențial până și în sistemul judecătoresc (de ce cred că ești în contact cu el? hmmmm ... probabil datorită primelor tale articole publicate pe blog plus profilul blogului, în care menționezi Lege ca domeniu ... sau e zona legislativ politică? .... una din două ... înclin spre prima)

Și tu ești un diamant. Și mai ai un atu, ce îți dă câteva carate în plus -ești o ființă feminină.

Cât despre intelect ... next time. Bănuiesc că știi ce spune Osho în zona asta.

De la un diamant (alunecos doar pe skiuri) la un alt diamant, cu iubire. :D

Fie ca pacea să te însoțească.

P.S.: skiezi?

Anonim spunea...

Shanti ... râd ... ne răspundem unul la altul când pe un sait, când pe altul ... când la un post, când la un altul. Până și Bono, motănelul care a m-a ales ... se uită fascinat la acest joc. Uite, și el îți spune că ești un diamant. Și ca și mine, și el te invită pe chat. A spus că a amețit ușor de la pasele de comentarii între noi, ființele nedesăvârșite (el e ființă desăvârșită). AAAAA tocmai a apăsat pe tasta A de căteva ori cu lăbuța,iar acum și-a făcut culcuș printre hârtiile de pe birou. Bono lasă mausul, te rog. Muțumesc Bono.

Hmmmmm 2 diamante și un pisic ... el e rubin (știi că rubinele au devenit mai scumpe decât diamantele?)

Javier B. Martínez spunea...

Shanti, I like the new design of your blog, beautiful...
Which is the key fo the universe?
Can a human being survive without feeling love to himself and to the others?

Hug you

Shanti spunea...

Man...cum poti fi alunecos si balos ? Puah! Poti fi, dar nici nu am avut aceasta imagine in cap. Esti pur si simplu alunecos, adica nu poti fi prins de nimeni, chiar daca uneori dai impresia ca cineva "te are" :)))

Mai testosule, sigur esti dragon? ca asta cu alunecarea vine de la sarpe :)))

Hmmm, iti plac pisicile (adica Bono - bine ca nu e "pro bono" :)))). Am aici o teorie, dar nu vreau sa te supar. Eu iubesc cainii, caii si elefantii :)))

Shanti spunea...

javier, muchas gracias por comentario. Hugs,Shanti

Shanti spunea...

Stii, pescarusule, multa lume imi spune ca ma percepe ca pe o femeie puternica. Oi fi, nu zic ba, dar viata m-a calit intr-un asemenea hal incat m-a inrait si pe mine. Nu suport nedreptatea, injustitia si privilegiile nemeritate.

Rubin zici? Uite ca mie imi place opalul,onixul si piatra lunii. Mai e o piatra care ma stimuleaza intelectual dar i-am uitat numele...ah! parca zirconiu? Da, ia sa fiu eu zirconiu! Ca are si el fatete ca diamantul doar ca sunt...opace! hahaha!

Transmite-i lu' Bono al tau sa nu-si faca griji, ca te protejez. Poate vrea si el mai multa atentie de la tine.

Profesia ta? Sa zicem psiholog? E a 3-a incercare. mai am?

De skiat nu skiez dar imi place sa ma uit. Am devenit o sedentara. Asta dupa ce am avut o copilarie si o adolescenta si o tinerete sportiva: handbal, karate, volei :))) sunt mica si rea, stii tu, esentele tari se gasesc in sticlute mici! :)))

Da, sunt in sistemul corupt al justitiei. Ma lupt cu ei si n-am nici o sansa. Voi merge curand si la CEDO. Este inuman ce se intampla nu numai in justitie. Peste tot. Iar am draci si nu am chef sa-i vars pe tine ca n-ai nici o vina. Tu esti pacifist si adeptul armoniei. Si io, dar daca n-o gasesc, ce sa fac, sa ma innec? Asa ca dau din brate, din aripi, din gura, poate, poate cineva vrea sa schimbe ceva...si ce e trist ca prea putini vor sa schimbe ceva.