Peace from Within

miercuri, noiembrie 05, 2008

Barack Obama - visul implinit al lui Martin Luther King Jr.


Yes, WE CAN!

Barack Obama a fost declarat invingator. El este al 44-lea presedinte al SUA! Recorduri atinse: cel mai tanar presedinte (si candidat) din istoria americana, primul negru care ocupa aceasta inalta functie, a convins peste 250.000 de americani sa voteze pentru prima oara in viata, a mobilizat electoratul sa se prezente la vot intr-un procent de peste 65%! si a cheltuit 1 miliard de dolari in campanie! Carisma sa extraordinara a adus beneficii inclusiv partidului democrat al carui membru este, care, datorita succesului sau enorm, a reusit sa ocupe cu o majoritate confortabila fotoliile Senatului american.

Barack Obama este perceput ca un pacifist, carismatic, energic, convingator, persuasiv, hotarat, cu priza la toate categoriile sociale, inovator radical al regimului politic american sfasiat de atatea razboaie inutile. Asteptarile sunt mari iar schimbarile se vor la fel de profunde si la fel de mari!

Programul sau a avut priza la electorat: bine structurat, pragmatic, direct, plin de solutii ce par a fi viabile, a atins aproape toate sectoarele de activitate si de interes incat fiecare american sau imigrant s-a regasit undeva intr-un rand. E adevarat ca echipa din campanie a fost una extrem de profesionista. Si-a ales oameni cu idei indraznete, sclipitori, tineri si maturi, buni finantisti, buni strategi, buni cunoscatori ai politicilor de mase. De la fiecare in parte a avut cate ceva de invatat iar discursurile sale s-au dovedit pur si simplu magnetice, electrizante. Iradia mereu. N-a clacat niciodata. A convins electoratul, fiecaruia i-a dat o speranta de mai bine, discursurile sale au reusit sa aduca la voturi un numar suplimentar de peste 250.000 de americani care nu isi exercitasera acest drept niciodata, i-a mobilizat extraordinar! Instantaneu indragit de tineri, iubit de studenti, adulat de imigranti si zeu pentru negri. Barack Obama trebuie sa confirme si sa demonstreze ca nimeni nu s-a inselat cand a optat pentru el, trecand chiar si peste vechile bariere rasiale. De data aceasta, americanii au ales OMUL nu culoarea politica, nu pielea, nu religia!

Negrii si-au vazut visul implinit. Visul Lui Martin Luther King s-a materializat prin Obama! Cine ar fi avut indrazneala sa viseze pana aici? Oh!, da, un scenarist a facut-o si asta intr-un film ce avea actiunea prin anul 2500 si ceva. Evident ca totul era o bascalie. Iata ca bascalia aia a devenit realitate! Afro-americanii plangeau de fericire, dantzuiau, se prindeau in hore, se imbratisau, asa cum faceam si noi la “revolutie”, cu diferenta ca la noi visul s-a dovedit o cacialma… Unul de-al lor a ajuns in topul topurilor mondiale. A ajuns Presedintele SUA! Este inca inimaginabil!

Barack Obama a invins cu un procent zdrobitor un alb, un amaricano-irlandez, fost soldat in Vietnam, fost si iarasi fost. A castigat cu peste 340 de voturi (validarea cerea un minim de 270). A demonstrat pentru prima oara in lume ca totusi, electoratul, daca este ferm convins de schimbarile promise in platformele program ale candidatilor, poate fi mobilizat si poate cu adevarat schimba un regim politic perimat, corupt, distrugator. Pentru asta e nevoie insa de convingere si nu vorbe!

Oare noi putem invata ceva din aceasta frumoasa lectie de democratie? Poate ca da, poate ca nu. Intrebarea care ramane agatata intr-un cui ruginit dar infipt bine in ochii romanului este ca NOI NU AVEM PE CINE ALEGE! NOI NU AVEM ALTERNATIVE! TOTI SUNT LA FEL DE CORUPTI. NIMENI NU VREA SA SCHIMBE NIMIC, indiferent de culoare politica, varsta, sex, religie….

Deoarece rasismul este inca o mare problema in SUA, imi pun intrebarea daca minunatul OM Barack Obama va reusi sa-si ia in primire mandatul de presedinte pe 20 ianuarie 2009 si daca va rezista pana la finalul sau? De altfel sunt convinsa ca acest om va reusi sa reaseze politica americana pe alte principii, abandonand principiile de sictir si dominatie mondiala practicate pana acum. Deja presedintii lumii cred ca in SUA a venit cu adevarat schimbarea mult asteptata. Daca Obama va reusi sa-si exercite mandatul neimpiedicat, sunt convinsa ca va reusi ceea ce nu a reusit nici un alt presedinte american. El va uni lumea dezbinata. Semnele deja incep sa apara. Sa nu uitam ca Obama este “detinatorul” unui ADN interesant - melanj de rase complet diferite: afro-american, kenyian, putin musulman si crestin. Va fi prieten cu arabii dar si cu amerindienii, asiaticii si alte natii. Intrevad un viitor frumos numai daca i se va permite sa faca ceea ce a promis ca va schimba! Dumnezeu si Allah sa-l ajute si sa-i binecuvanteze intreaga familie! Felicitari, Barack Obama!

Martin Luther King Jr. quotes

“Peace is not merely a distant goal that we seek, but a means by which we arrive at that goal.”

“In the End, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends.”

“Life’s most persistent and urgent question is, ‘What are you doing for others?’”

“We must use time creatively.”

“We are not makers of history. We are made by history.”

“The time is always right to do what is right.”

“Cowardice asks the question, ‘Is it safe?’ Expediency asks the question, ‘Is it politic?’ But conscience asks the question, ‘Is it right?’ And there comes a time when one must take a position that is neither safe, nor politic, nor popular but because conscience tells one it is right.”

“A man who won’t die for something is not fit to live.”

Barack Obama quotes

“My first job is to say thank you to those who voted me.

Those who didn’t, I’m going to get your vote next time.”

“Money is not the only answer, but it makes a difference.”

Niciun comentariu: