Peace from Within

marți, ianuarie 22, 2008

Qui Prodest?

Azi e 22 ianuarie 2008 si lupta intre personaje continua. Tariceanu a adunat toti juristii din Guvern in vederea gasirii unei solutii de a-l scapa pe Melescanu de acuzatia amenintatoare ce cade ca o sabie asupra capului sau: Abuz in serviciu contra intereselor publice prevazuta de art.248 Cod Penal in care - pe buna dreptate - se incadereaza perfect. Sanctiunea: 6 luni - 5 ani!

Cine va castiga sau va pierde in acest razboi dement nici nu mai are importanta. Oricum toate lucrurile sunt aiurea. Cert este ca Justitia s-a transformat dintr-un vas cu semnale de avarie aprinse intr-o epava deja scufundata pe fundul oceanului. Cine va reusi s-o mai ridice de-acolo e greu de spus. Poate niciodata, nimeni. Nu pentru ca ar fi imposibil ci pentru ca nu se doreste acest lucru. Sunt interese, sunt "gulere albe", sunt bani murdari spalati in si prin "masini automate" care raspund la comenzi politice. Trist, dar adevarat.

Romania este o tara anormala, la fel si guvernantii ei. Romanii se pliaza pe sistemul corupt format chiar de clasa politica a vremii. Romanii s-au scarbit de alegeri, s-au scarbit de politica si politicienii ei, s-au scarbit de justitie, de institutiile statului, de sondaje....De ce oare nu s-au scarbit romanii? Nu s-au scarbit inca de familiile lor dar foarte greu resusesc sa treaca iarna fara a se indatora undeva-cuiva, nu s-au scarbit inca de dragoste, nu s-au scarbit de minorele bucurii care si le permit inca...

Pe fondul acestor nemultumiri generalizate se nasc drame, se nasc victime si mai putin eroi. Romanii merg inca pe strada cu capul plecat, au inca imbracamintea ponosita, blocurile sunt inca gri, zapada s-a inegrit si ea de atata mizerie morala si materiala...Romanii au uitat sa mai zambeasca. In coltul ochilor sade o lacrmia spanzurata. Le este jena s-o lase sa curga pentru ca si altii isi infring durerea si neputinta cu stoicism. Romanii nu mai cred in prietenii, nu mai spera in ziua de maine, nu mai cred ca soarele va straluci altfel intr-o zi...

Asta este drama generalizata a Romaniei iar politicul distruge si ultima speranta. Oare intr-o astfel de tara, cu asemenea nulitati aflate in topuri, cu asemenea "miliardari" in topuri, mai poti sa te pastrezi demn? Vertical? Integru?

QUI PRODEST?

Un comentariu:

Shanti spunea...

Postat de Seulement Etienne la 23.01.2008 08:10 in ziarul "Gandul" - o parere interesanta despre realitatea Romaniei de azi!

Romania nu e tara cu drepturi depline in UE, si asta e vizibil. UE a fost creat pentru punerea in comun a pietelor de desfacere si pentru protejarea lor intr-un areal restrans (Olanda, Germania, Austria, Franta Marea Britanie, Italia, Spania si alte cateva). Romania a fost acceptata sa adere in UE pentru ca toate guvernele europene stiu ca aici la noi coruptia e perpetua, exact cum e canicula in Death Valley, SUA, iar Romania nu va fi niciodata capabila sa exporte produse competitive (cu valoare adaugata mare) in spatiul UE. In schimb, nu-i asa, in baza Tratatului de aderare Romania va trebui sa scuteasca de taxe orice produs european, care castiga piata, fiind mai bun desigur (ori mai ieftin, ori mai calitativ) decat produsele autohtone, ca sa nu mai zic ca in domeniul high tech nici nu exista produse autohtone care macar sa le concureze pe cele UE. Si va mai intrebati de ce Romania a aderat la UE ? Simplu, pentru legalizarea furtului de bani europeni, adica comisioane extra din societati de consultanta ale partidelor politice, fonduri deturnate etc. Pretul ? Simplu: o mica spaga ce a constat in BCR catre Erste, Sidex catre Mital, cateva milioane de euro catre cativa comisari europeni. Ce castiga romanii ? Nimic. Acele fonduri repartizate de ochii lumii, pe care guvernantii nu reusesc sau nu vor sa le acceseze, in rest preturi europene la salarii romanesti. I-a intrebat cineva pe romani daca vor in UE ? Nu. Si daca i-ar fi intrebat macar asa de "ochii lumii" ? Exact ca si la vot. Nu conteaza pe cine pui stampila, jocurile se fac intre ei. Cine sunt acesti guvernanti ? Romani din Romania. Ne meritam soarta ? Cu siguranta ! Spun 6 cuvinte: dezbinare si un ocean de durere. Ce reprezinta ? Romania ! Apropo, sa nu uitam sa multumim Comisiei Europene pentru ajutorul substantial acordat somerilor romani (care in fiecare zi se arunca de la etajul 10 impreuna cu copiii lor "ca sa-i crute") asa cum i-a ajutat si pe somerii de la Nokia din Germania. Traiasca solidaritatea europeana !