Peace from Within

miercuri, ianuarie 23, 2008

Ce este un Certificat ORNISS?


Certificatul ORNISS permite posesorilor accesul la informatiile considerate secrete de stat. Documentul este obtinut dupa verificari amanuntite atat ale solicitantului, cat si ale familiei si anturajului sau. Se completeaza un chestionar care contine intrebari referitoare la existenta unor momente biografice care ar face discutabila obtinerea unui certificat de securitate ORNISS, cu nume, adresa, loc de munca etc., inclusiv la legaturile extraconjugale - care trebuie declarate.


Certificatul ORNISS este obligatoriu a fi obtinut pentru orice membru al CSAT, cu exceptia presedintelui si a primului ministru.

Alte Minuni ale Justitiei din Romania - Precedent periculos

Decizie Precedent grav creat de Tribunalul Bucureşti

Deţinerea ilegală de arme nu constituie pericol social
de Gabriela ŞTEFAN 23 IANUARIE 2008 - Ziarul "Gandul"

Membrii unei grupări interlope din Piatra Neamţ au fost puşi în libertate pe baza acestei motivări

Procurorii DIICOT au declarat recurs împotriva acestei sentinţe judecătoreşti

Deţinerea ilegală de arme nu constituie pericol social
O sentinţă a Tribuna­lu­lui Bucureşti ar putea crea un precedent periculos, prin care ar putea fi încurajată deţinerea ilegală de arme, în special de către grupările din lumea interlopă. Practic, instanţa a apreciat că nu constituie pericol social fapta de a deţine ilegal arme şi a respins astfel propunerea procurorilor de arestare preventivă a cinci membri ai unei grupări din Piatra Neamţ. În plus, potrivit anchetatorilor, aceştia şi-au declarat intenţia în lumea interlopă de a-şi elimina rivalii până pe data de 24 ianuarie. Armele deţinute de către aceştia şi confiscate de procurori au fost achiziţionate de la o filieră din Italia şi Spania, coordonată de interlopul Ion Clămparu. “Arsenalul” a fost depistat în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul din Piatra Neamţ al liderului grupării, Adrian Marin Botez, dar şi acasă la un alt membru al grupării.

Captura a constat în: o puşcă cu aer comprimat, calibrul 5,5; o puşcă artizanală cu aer comprimat, cu pat din lemn fără serie; un pistol cu gaze, calibrul 9, împreună cu un încărcător cu 6 cartuşe şi trei cutii cu alice, 5 cartuşe cu gaze calibrul 9 mm; o sabie tip samurai scurtă cu teaca şi mânerul de culoare albastră; un pistol cu aer comprimat cu inscripţia Walter CP88, cu seria A8224456; un pistol cu glonţ Magnum 44, model 1966, şi 4 cartuşe de acelaşi calibru etc. Inspectoratul de Poliţie al judeţului Neamţ - Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Tehnice a comunicat procurorilor DIICOT că nici una dintre persoanele percheziţionate nu figurează în statistici ca fiind deţinătoare de armament.

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au dispus reţinerea membrilor grupării lui Botez, care, prin violenţă, încerca să preia sfera de influenţă a lumii interlope în judeţul Neamţ. Anchetatorii au cerut Tribunalului Bucureşti emiterea unor mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru Adrian Marin Botez, Costel Acozmei, Vasile Sorin Mazilu, Ion Zavate şi Florin Mircea Savu, acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată cu armament şi deţinere, fără drept, de arme şi muniţii.

DOAR LIDERUL GRUPĂRII A PRIMIT INTERDICŢIA DE A PĂRĂSI ŢARA

Judecătorul, după audierea acuzaţilor, a apreciat că nu prezintă pericol social faptele relatate de procurori, dispunând cercetarea în stare de libertate. Doar pentru Botez s-a dispus interdicţia de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor. DIICOT a formulat recurs împotriva deciziei de eliberare a celor cinci, care se va judeca în această săptămână, la Curtea de Apel Bucureşti.


Pe data de 12 ianuarie 2008, anchetatorii s-au sesizat din oficiu în legătură cu faptul că, în noaptea de Revelion 2007/2008, într-un club din Piatra Neamţ a izbucnit un conflict între un grup, cunoscut sub numele de „gruparea Donose“, şi un alt membru al grupării coordonate de Marin Botez, în altercaţie fiind antrenate şi alte persoane. Ulterior, conflictul s-a transferat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, unde membrii grupării coordonate de Marin Botez au atacat gruparea rivală, fiind necesară intervenţia forţelor de ordine.

Potrivit anchetatorilor, izbuc­nirea acestei altercaţii l-a determinat pe Marin Botez „să iniţieze un adevărat război între cele două grupări, acţionând în mai multe direcţii şi anume: contactarea legăturilor din ţa­ră şi străinătate în vederea asigurării sprijinului necesar pentru declanşarea acţiunilor de răzbunare împotriva grupării rivale, precum şi racolarea de noi membri; permanentizarea acţiunilor de filaj şi supraveghere în vederea identificării reşedinţelor permanente sau temporare a membrilor grupărilor adverse, precum şi pentru aflarea intenţiilor acestora faţă de organizaţia sa; contactarea legăturilor membrilor grupărilor rivale de pe raza judeţelor Neamţ şi Bacău, încercând să-i determine pe aceştia să nu se implice în conflictul declanşat; trimiterea inculpatului Savu Florin Mircea, zis Ciccio, şi a unei alte persoane în Italia - zona oraşului Roma, în vederea achiziţionării armelor de foc tip revolver, Uzi şi pistoale cu amortizor, în scopul folosirii în acţiunea de răzbunare“.

marți, ianuarie 22, 2008

Qui Prodest?

Azi e 22 ianuarie 2008 si lupta intre personaje continua. Tariceanu a adunat toti juristii din Guvern in vederea gasirii unei solutii de a-l scapa pe Melescanu de acuzatia amenintatoare ce cade ca o sabie asupra capului sau: Abuz in serviciu contra intereselor publice prevazuta de art.248 Cod Penal in care - pe buna dreptate - se incadereaza perfect. Sanctiunea: 6 luni - 5 ani!

Cine va castiga sau va pierde in acest razboi dement nici nu mai are importanta. Oricum toate lucrurile sunt aiurea. Cert este ca Justitia s-a transformat dintr-un vas cu semnale de avarie aprinse intr-o epava deja scufundata pe fundul oceanului. Cine va reusi s-o mai ridice de-acolo e greu de spus. Poate niciodata, nimeni. Nu pentru ca ar fi imposibil ci pentru ca nu se doreste acest lucru. Sunt interese, sunt "gulere albe", sunt bani murdari spalati in si prin "masini automate" care raspund la comenzi politice. Trist, dar adevarat.

Romania este o tara anormala, la fel si guvernantii ei. Romanii se pliaza pe sistemul corupt format chiar de clasa politica a vremii. Romanii s-au scarbit de alegeri, s-au scarbit de politica si politicienii ei, s-au scarbit de justitie, de institutiile statului, de sondaje....De ce oare nu s-au scarbit romanii? Nu s-au scarbit inca de familiile lor dar foarte greu resusesc sa treaca iarna fara a se indatora undeva-cuiva, nu s-au scarbit inca de dragoste, nu s-au scarbit de minorele bucurii care si le permit inca...

Pe fondul acestor nemultumiri generalizate se nasc drame, se nasc victime si mai putin eroi. Romanii merg inca pe strada cu capul plecat, au inca imbracamintea ponosita, blocurile sunt inca gri, zapada s-a inegrit si ea de atata mizerie morala si materiala...Romanii au uitat sa mai zambeasca. In coltul ochilor sade o lacrmia spanzurata. Le este jena s-o lase sa curga pentru ca si altii isi infring durerea si neputinta cu stoicism. Romanii nu mai cred in prietenii, nu mai spera in ziua de maine, nu mai cred ca soarele va straluci altfel intr-o zi...

Asta este drama generalizata a Romaniei iar politicul distruge si ultima speranta. Oare intr-o astfel de tara, cu asemenea nulitati aflate in topuri, cu asemenea "miliardari" in topuri, mai poti sa te pastrezi demn? Vertical? Integru?

QUI PRODEST?

Apa are sentimente, se bucura, iubeste...


PRACTICILE TAOISTE


Maestrii taoisti au creat, acum mii de ani, sisteme complete de programare sau educare a apei, prin intermediul carora sa intre in structura cea mai intima a organismului. In acest mod, ei au reusit sa faca restructurari pana la nivel genetic, implementand diverse calitati si proprietati fiziologice, psihologice sau spirituale (purificarea corpului, marirea imunitatii, longevitatea, cultivarea caracterului, cresterea capacitatii creierului, cresterea capacitatii de decizie si a intelepciunii) si au dezvoltat o gama larga de instrumente de lucru in lumea spirituala, creand noi mecanisme mult mai precise de receptionare a informatiilor.Practica apei sfinte (apa informationala) este unul din cele mai puternice instrumente ale maestrilor taoisti.Apa sfanta inseamna mai mult decat apa energizata deoarece cuprinde, pe langa receptionarea energiei Universului, si eliminarea energiei negative din cele patru planuri umane, precum si un program inteligent de incarcare a memoriei moleculelor, ADN-ului si celulelor din corp cu informatii de bunastare la toate nivelurile. Astfel, se poate spune ca Apa sfanta este o practica de eliminare a energiei si informatiei negative, a bolii, ghinionului si esecului, inlocuind-o cu energia si informatia pura si proaspata a sanatatii, bunastarii si longevitatii.
STIINTA CONFIRMA

Omul are nevoie sa consume neaparat in fiecare zi o anumita cantitate de apa pentru a preveni deteriorarea organismului prin deshidratare, ca si imbatranirea prematura. In acest mod, triptofanul - conductorul si supraveghetorul principal al starii de sanatate a corpului - impreuna cu neurotransmitatorii derivati (serotonina, triptamina si melatonina) sunt intr-o cantitate suficienta pentru a regla toate functiile corpului.La fel, piele bine hidratata si sanatoasa are nevoie de apa pentru a inlocui constant ceea ce s-a pierdut in mediul exterior. Astfel, vasele de sange ale fetei si ale intregului corp se pot dilata si pot hrani in mod corespunzator celulele atat de expuse ale pielii.
Cristalul apei reprezinta "fata" apeiSe stie ca, datorita faptului ca fulgii de zapada se formeaza intr-o mare varietate de conditii, nu exista cristale ale apei care sa aiba acelasi aspect - asa cum nu sunt doi oameni care sa semene perfect. Pentru ca fulgii de zapada sa aiba aceeasi structura, ar trebui ca diferitele surse de apa de pe Pamant sa aiba acceasi structura cristalina. Inainte de a se dezgheta, aceste cristale mici si fragile au fost plasate sub un microscop de inalta rezolutie pentru a fi fotografiate cu un aparat de foarte mare viteza. Cercetatorii au constatat ca este imposibil sa se obtina imagini ale unor cristalede apa identice. Cu alte cuvinte, este imposibil ca aceeasi proba de apa sa cristalizeze de doua ori la fel. Cristalele de apa pot avea o anumita de cristalizare si pot fi identificate dupa aceste trasaturi. Atunci cand oamenii de stiinta au analizat imaginile cristalelor, cea mai importanta observatie a fost aceea ca, cristalele de apa distilata (deci pura) au o structura hexagonala completa, iar o apa cu impuritati are o structura cristalina sfaramata sau distorsionata. Chiar si atunci cand este filtrata, ea poate arata curata si poate avea un gust bun, dar o analiza mai aprofundata, folosind tehhnologia microscoapelor de inalta performanta, indica faptul ca structura moleculelor apei nu este "curata". Apa, precum omul, isi pastreaza memoria. Noi stocam aceasta memorie in ADN, iar apa isi pastreaza "memoria" in molecule.

Inainte si dupa cutremur
Dr. Lee H. Lorenzen si Masaru Emoto au fost primii care au facut cercetari asupra apei pornind de la practica taoista asupra apei sfinte in ianuarie 1998, in SUA, unul dintre patente a fost obtinut pentru apa in care s-a transcris informatie denumita "microformatiune de apa".O echipa largita de cercetatori americani si japonezisi-a indreptat atentia asupra studiului privind retinerea si capacitatile de inmagazinare a informatiei cuprinse in cristalele de apa si a demonstrat in mod stiintific ca apa are propria ei memorie. Apa transporta informatia in acelasi mod ca si o rola transportoare, astfel ca apa buna inseamna ca microformatiunile de apa care pot retine informatii bune pentru corp si transporta informatiile in zonele necesare, adica cam acelasi lucru pe care il sustin si maestrii taoisti cand afirma ca "apa patrunde in cele cinci viscere si sase intestine".
Apa reflecta constiinta oamenilor

Incercarea oamenilor de stiinta de a expune apa limbajului uman a dat rezultate mai mari decat asteptarile. Experimentele s-au efectuat pornind de la un esantion-etalon de apa distilata care, in conditii identice de mediu ar fi trebuit sa cristalizeze identic. Diferenta a constat doar in atasarea unor etichete diferite pe mostre din aceasta apa, pe care erau scrise diferite mesaje atat in engleza, cat si in japoneza. Rezultatul? Atunci cand pe eticheta s-a lipit un mesaj binevoitor, cum ar fi "multumesc", "iubire" sau "Sa facem!", au rezultat structuri cristaline frumoase si echilibrate. In schimb precum "cutrmeur" sau la o comanda imperativa precum "Fa!", cristalele de apa rezultate aveau o structura diforma, incat cu grau ar mai putea fi numite cristale.
Experimentele au continuat cu aceleasi mostre de apa supuse de data aceasta influentei muzicii. Daca se spune ca "in fata lui Dumnezeu ingerii canta Bach" pentru a sublinia frumusetea si perfectiunea muzicii, esantionul de apa a cristalizat in imagini geometrice deosebit de placute sub efectul muzicii lui Bach; in scimb, cristalele de apa dezordonate s-au format ca efect al muzicii heavy metal.
Toate aceste experimente stiintifice vin sa demonstreze ca maestrii taoisti au dreptate atunci cand sustin ca apa poate fi "educata" si folosita pentru a imbunatati viata omului. Apa inmagazineaza si transmite informatii, asa ca fiti atenti la apa pe care o consumati!


ADRIAN CRANTAPresedinte al Asociatiei Romane de Tai Chi si Chi Kung (mai multe detalii pe site-ul http://www.tao.ro/Articole/Apa%20sfanta.htm)

duminică, ianuarie 20, 2008

Basescu vs Melescanu

Cine are dreptate si cine joaca la cacealma? Acesta e rezultatul legilor noastre proaste, mult prea interpretabile. Acesta este efectul mafiei care a strangulat efectiv toate institutiile statului si ma intreb daca nu cumva este tardiv sa se mai restabileasca ceva pe undeva.

E penibil insa ca intr-o tara democratica presedintele se subroga instantei de judecata si isi da avizul de inceperea urmaririi penale (sau neinceprea urmaririi penale) impotriva actualilor si fostilor ministrii, ca si cum el - Presedintele - ar fi instanta suprema in stat in mainile caruia sta achitarea sau inculparea acestor "inalte" personaje. Or, atata vreme cat insasi Constitutia noastra prevede ca numai o instanta judecatoreasca poate stabili (drept sau injust) vinovatia sau nevinovatia cetatenilor romani, ce rol are Presedintele tarii de a hotari el primul aceasta? Deoarece, daca Presedintele nu-si da avizul pentru cercetarea penala a unor inalti "prelati" se subintelege ca acestia au fost din start achitati de savarsirea faptelor penale presupuse sau probate si o alta cercetare de organele abilitate pentru aceleasi fapte nu mai este posibila.

Ce rol are ministrul Justitiei? Oare nu el, impreuna cu Presedintele Romaniei, vegheaza la buna functionare a institutiilor statului? Cum poate un ministru al Justitiei, fie el si interimar, sa solicite doarele (presupuse a fi la Presedintele Basescu) invocand aberant ca asa prevede legea! Adica sa inteleg ca acele dosare penale se afla la presedentie si nu la parchetul general/dna? Sa inteleg ca dosarele respective se plimba frumusel de colo-colo pentru avize si aprobari la "tz" persoane si comisii? Ce justitie e asta? Ce ministru?

Atata vreme cat nimeni nu va fi interesat sa gatuie mafia instalata regeste in toate institutiile statului, atata vreme cat ministerul justitiei, al administratiei si internelor, procurorul general si alte inalte personaje din staff-ul tarii sunt numite pe criterii politice, atata vreme cat in actul justitiei se fac mii de ingerinte din diverse tabere politice, ce si unde va ajunge tara asta? Este inadmisibil ca la Ministerul Justitiei sa fie numit ministru pe algoritm politic, la fel si la Ministerul Apararii si la cel al Administratiei si internelor. De ce? Aceste ministere trebuie sa fie apolitice. Asa cum angajatii din interiorul ministerelor susnumite nu au dreptul sa acceada in vreun partid, de ce ar avea dreptul ministrul lor sa fie om politic? Ce sens au toate astea?

Personal cred ca ar trebui abrogate toate legile romanesti pentru ca sunt extrem de proaste si prea multe, ca sa nu mai spun ca sunt legi special facute pentru anumite persoane fizice sau juridice. Avem nevoie de o legislatie sanatoasa, simplista si putin interpretbila, astfel incat sa nu se ajunga la incredibila situatie de astazi in care procesele sunt castigate in instante pe vicii de procedura si nicidecum pe dreptatea sau nedreptatea justitiabilului. Unde este insa imposibil de invocat vreun viciu de procedura pe exceptie, atunci castiga de regula banul. Judecatorii, in general, nu mai impart dreptatea dupa lege ci dupa propria interpertare subiectiva a legilor ( a se intelege dupa spaga) si de aceea la CEDO ajung din ce in ce mai multe dosare. In acest context, aflu cu tristete (daca mai era cazul, ca deja m-am obisnuit) ca s-a trezit noua conducere a CSM sa incropeasca rapid o hotarare cu ministrul interimar Melescanu prin care sa interzica statului roman de a se intoarce impotriva judecatorilor care se fac vinovati de erori judiciare (prin actiune in regres) in vederea recuperarii daunelor pierdute de statul roman la CEDO pentru faptele lor, motivand nonsalant ca aceasta prevedere (de altfel constitutionala dar nepracticata inca - cel putin eu nu am auzit vreun caz) ar provoca mari tensiuni asupra judecatorilor si nu ar mai putea judeca limpede o cauza....Pana la urma cine raspunde pentru erorile judiciare? Poporul roman! Cine raspunde pentru jaful tarii? Nimeni. Cine raspunde pentru fapte de inalta coruptie si tradare? Nimeni. Legile sunt astfel facute incat sa raspunda doar bietul roman obidit de atatea interdictii, saracit, caruia nu-i mai ajung banii sa-si plateasca intretinerea! Suntem o tara de sclavi!