Peace from Within

miercuri, ianuarie 23, 2008

Ce este un Certificat ORNISS?


Certificatul ORNISS permite posesorilor accesul la informatiile considerate secrete de stat. Documentul este obtinut dupa verificari amanuntite atat ale solicitantului, cat si ale familiei si anturajului sau. Se completeaza un chestionar care contine intrebari referitoare la existenta unor momente biografice care ar face discutabila obtinerea unui certificat de securitate ORNISS, cu nume, adresa, loc de munca etc., inclusiv la legaturile extraconjugale - care trebuie declarate.


Certificatul ORNISS este obligatoriu a fi obtinut pentru orice membru al CSAT, cu exceptia presedintelui si a primului ministru.

3 comentarii:

Anonim spunea...

aveti un astfel de certificat?...as dori amanunte...sunt interesat in obtinerea unuia,ca sa ma exprim asa!

Shanti spunea...

nu orice persoana are dreptul sa obtina acest certificat, deoarece el acorda accesul la informatii secretizate. prin urmare, ma indoiesc ca Dvs.faceti parte din clasa guvernantilor sau magistratilor. Doar acestia au dreptul sa obtina un astfel de certificat, ei fiind intotdeauna mai presus de ceilalti, chiar si de lege. Totusi, in speta, mi se pare firesc ca acest certificat Orniss sa fie eliberat restrictionat. Vorbim de documente secrete etc.

Anonim spunea...

ideea este ca si mie imi trebuie unul . Pentru companiile ce activeaza in domeniul IT exista certificate ORNISS pentru a putea lucra cu sisteme IT din zone cu access restrictionat sau cu informatii vitale ca sa zic asa.